Uw caravan en de groene kaart

Gaat u binnenkort met uw caravan op vakantie naar bijvoorbeeld Spanje, Portugal, Kroatië of Duitsland, dan heeft u een groene kaart voor uw caravan nodig. Deze kaart moet u aanvragen bij de verzekeringsmaatschappij van het trekkende voertuig en niet bij de verzekeraar van uw caravan.

In Nederland zijn caravans automatisch meeverzekerd voor het risico van wettelijke aansprakelijkheid op de polis van het trekkende motorrijtuig, meestal een personenauto. Op de groene kaart van de auto wordt dit aangetekend door middel van de letter F. De groene kaart is het bewijs dat het voertuig is verzekerd voor wettelijke aansprakelijkheid.

Aparte groene kaart voor uw caravan

Heeft u een caravan met een eigen kenteken (zwaarder dan 750 kg)? Dan is in Polen een aparte groene kaart voor uw caravan verplicht. Het is ook aanbevolen voor Duitsland, Spanje, Portugal en Kroatië.

De groene kaart voor uw caravan kunt u aanvragen bij de verzekeringsmaatschappij van uw auto door een kopie van het kentekenbewijs van uw caravan op te sturen. Wijzigingen in de toekomst moet u, net als bij uw auto, aan de verzekeringsmaatschappij doorgeven.

Inschrijven

Direct registreren?