Veilig klussen en verbouwen

Klussen is enorm populair in Nederland. In elke stad is wel een bouwmarkt gevestigd en op TV zijn er bijna dagelijks programma’s die ons vertellen hoe makkelijk het wel niet is. Een ongeluk in een klein hoekje zit. Bij klussen of verbouwen is het risico op schade groter dan normaal.

De meeste schades zijn gemakkelijk te voorkomen met goede preventie. Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt niet alleen voor de plannen die u maakt, maar ook voor het de gereedschap en de materialen die u bij het klussen gebruikt. Op de websitewww.veiligheid.nl staan handige tips en adviezen voor veilig klussen.

Verzekerd klussen

Om eventuele schade tijdens het klussen of een verbouwing zo goed mogelijk af te dekken, is een goede verzekering onmisbaar. Kijk de volgende verzekeringen even na voordat u gaat klussen.

Rechtsbijstandsverzekering

Mocht u bij uw verbouwing een aannemer inschakelen, dan is een rechtsbijstandverzekering van belang mocht u in een juridisch conflict met uw aannemer komen. De verzekering dekt de kosten van de procedure en die van de rechtsbijstand. Let er wel op dat bij het afsluiten meestal een wachttijd geldt van drie maanden. Sluit de rechtsbijstandsverzekering daarom ruim van te voren af.

Aansprakelijkheidsverzekering

Als u bij het klussen hulp krijgt van vrienden en familie is het belangrijk dat niet alleen u, maar ook zij een goede aansprakelijkheidsverzekering hebben. Deze verzekering dekt de schade die wordt veroorzaakt aan uw of andermans eigendommen.

Woonhuisverzekering

Door een verbouwing stijgt de herbouwwaarde van uw woning. Deze waarde is van invloed op uw opstalverzekering. Geef uw verbouwplannen aan ons door, dan kunnen wij tijdig regelen dat uw verzekering wordt aangepast en mogelijke onderverzekering wordt voorkomen.

Ongevallenverzekering

Bij klussen of verbouwen moet u niet alleen rekening houden met materiële schade, maar ook aan persoonlijk letsel. Dit kan bij blijvende invaliditeit enorme gevolgen hebben voor uw financiële situatie. Een ongevallenverzekering keert uit bij overlijden of invaliditeit als gevolg van een ongeval in of buitenshuis.

CAR-verzekering

Huurt u een aannemer in voor een verbouwing? Controleer dan van te voren of hij een CAR-verzekering (Construction All Risks) heeft afgesloten. Zo’n verzekering dekt de schade die de aannemer tijdens de verbouwing veroorzaakt aan het werk zelf en aan uw of andermans eigendommen.

Gaat u klussen of verbouwen en twijfelt u of u goed bent verzekerd? Neem dan gerust contact met ons op.

Inschrijven

Direct registreren?